Toiletpot
Toiletkamer
Soorten toiletpotten
Sphinx toiletpot
Hygienische toiletpotten

 

Soorten toiletpotten van hangtoilet tot urinoir

Hangtoilet

Een hangtoilet heeft een ingebouwd reservoir. Dit reservoir wordt dan in de muur gemetseld. Het grote voordeel van een hangtoilet is, dat de grond eronder makkelijk schoongemaakt kan worden.

Composttoilet

Een composttoilet maakt compost van de eigen uitwerpselen. De uitwerpselen worden opgevangen in een groot reservoir waar dit wordt verteerd. Na een aantal maanden is dit dan omgezet in compost wat dan weer in de tuin gebruikt kan worden.

Urinoir

Een urinoir of pisbak is een typische mannentoilet. Mannen kunnen staand in de bak plassen waar vaak een vlieg in staat afgedrukt. Doel is om op de vlieg te mikken, zodat er niet naast de pot gepist wordt. De IJzeren krul uit Amsterdam is een beroemd design. Het eerste ontwerp dateert uit 1880. In 1924 komt het nieuwe ontwerp van JM van der Mey, waarbij hde psibak een ronde kap krijgt en een beschermschot. Tegenwoordig is de verplaatsbare kruisurinoir een bekend stadsbeeld geworden bij evenementen Het kruisurinoir (of Kros Urinoir) is een Nederlands ontwerp en wordt inmiddels wereldwijd verkocht. Vier mannen kunnen tegelijkertijd plassen, terwijl de geslachtsdelen niet zichtbaar zijn maar de personen wel van de achterzijde te zien zijn. In deze urinoirs kan wel 10.000 liter opgevangen worden. De urinoir wordt ook als kunstvorm gebruikt. Meike Schijndel heeft de beroemde mond KISSES bedacht (o.a. te zien op JF Kennedy International Airport).

 
 
Toilet in toiletkamer
 
Moderne toiletpot
 
 

2012 © INTERNETADRES TOILETPOT.NL | DISCLAIMER | CONTACT